Google+  
 
 

PC Version: F13-F24?

Subscribe to this topic Low Bandwidth Favourite Forums
Search this topic:

Displaying Page 1 of 1. | Go To Page:
Down to Quick Reply Report Topic

Post ID: 3022654 Posted at: 17-Jun-2011 18:19:11
gremlinkurst
Member
Joined: 17 Jun 2011
Posts: 7
Post Likes: 0
+
Help!


I wish to bind certain functions and actions to transparent* keys F13-F24 (*transparent, in that they function but cannot be seen by users) as evidenced in the configuration files of the game (SplinterCell3.ini, SplinterCell3User.ini, & DEFAULT.ini), and have no problem doing that, but...a more practical problem is extant: I have no idea how to "press" F13-F24 in-game. In other environments this is accomplished by SHIFT+F1 (=F13). That doesn't work. Anyone have any knowledge/ideas?


P.S.: I didn't see where to specify platform; I'll look more closely the next time I start a thread because there's certainly no way to edit that post facto.

« Last edited by gremlinkurst on Jun 20th 2011 »
0
+
Reply Add Quote and ReplyMulti Quote
Post ID: 3023911 Posted at: 20-Jun-2011 12:25:31
tbug2007
Da Bug
Member
Joined: 1 Aug 2007
Posts: 10,421
Post Likes: 1
+
Typically many PC shortcodes don't work on certain programs. For instance, in some games or programs, CTRL C doesn't copy and CTRL V doesn't paste. That could be what you're faced with here, which means that you probably won't get anything..

Maybe you could make it key combinations? Like CTRL then F1?

ubr cuulness by Craizin the raizin. <3

FILIP R POLICE
0
+
Reply Add Quote and ReplyMulti Quote
Post ID: 3024041 Posted at: 20-Jun-2011 16:25:39
gremlinkurst
Member
Joined: 17 Jun 2011
Posts: 7
Post Likes: 0
+
I'll try the CTL|F1# route. Too, I'm using a keyboard that has FunctioNs mapped to the F keys (kind of repetitive, since the F in F1-F24 [look in any of the three INItialization files I mentioned, please, if you have not yet done so--and this is not the first time I'd heard of F13-F24] stands for Function), so also trying the Fn modifier key is an option as well...just noticed something strange about that (my keyboard): F1 (NOT in-game) usually summons Windows Help, and my PC MFR has ? as the "extra" function mapped to F1. I wonder if anyone else has noticed that the help key has help...?

[attempting diplomacy while pointing out the obvious] In reference to "Typically many PC shortcodes don't work on certain programs. For instance, in some games or programs, CTRL C doesn't copy and CTRL V doesn't paste. That could be what you're faced with here, which means that you probably won't get anything:" PLEASE look at one of the files I mentions--with a text editor or Irfanview (an imaging program that may view a number of different text mimes as a graphic file). Here, I'll paste a[n inherently non-proprietary] code section:
F13=
F14=
F15=
F16=
F17=
F18=
F19=
F20=
F21=
F22=
F23=
F24=
This is not just me thinking I can map functions to those transparent keys; this is the group of coders who worked on this game thinking I can, too. They would not have put those lines of code in there as they did without function or purpose (remarks statements in code files are prefaced by a character which instructs the main application that those lines of code are not to be executed. In pre-Visual Basic pre-QBASIC BASIC, the exclamation mark serves to tag such lines. Other languages use the backslash or number sign, et cetera. As a matter of fact, concerning remarks, there are NO remarks statements in any of the three files I mentioned by name. Ergo, all lines are relevant.

« Last edited by gremlinkurst on Jun 20th 2011 »
0
+
Reply Add Quote and ReplyMulti Quote
Post ID: 3024091 Posted at: 20-Jun-2011 18:36:39
tbug2007
Da Bug
Member
Joined: 1 Aug 2007
Posts: 10,421
Post Likes: 1
+
Right. I really don't get that either. The function keys SHOULD work using the normal SHIFT F(X) hotkeys. However, if they don't then there's obviously a problem for whatever reason.

Is it not possible to also change the keys? i.e., changing the F14 key to another keyboard key that's not currently being used by another function? Or will that null the point of transparent keys?

ubr cuulness by Craizin the raizin. <3

FILIP R POLICE
0
+
Reply Add Quote and ReplyMulti Quote
Post ID: 3024175 Posted at: 20-Jun-2011 23:27:26
gremlinkurst
Member
Joined: 17 Jun 2011
Posts: 7
Post Likes: 0
+
Gosh and begorrah , me boyo! Me thinks th' lad 'as somethin', there! I might could do that outside the game...find a way to lie to the PC...I'll look into it, dig through some manuals. Hmmm...and when I get the new computer with the SteelSeries Z-Board up and running (minor boot manager problem prevents OS installation), I'll have to do it again, maybe for that...or maybe not mess with that one, the thing has so many functions (I have three keysets for it) it might freak if I customize it too much...have to go to a ZB forum, probably. It might be while before I come up with something, though. Good idea, but the practicality of it has yet to be determined....
0
+
Reply Add Quote and ReplyMulti Quote
Displaying Page 1 of 1. | Go To Page:

Subscribe to this topic Low Bandwidth Favourite Forums
Search this topic:

Members viewing this thread:
Reply in this thread
Smilies, click to use

Please do not give out personal information on this forum.
By posting on the SuperCheats forums, you agree to adhere to our forum rules.



BB Codes Guide

Please agree to the following Forum Rules to post here

1) Be respectful of others and don't abuse in any way other site users.
2) Please don't post personally identifiable information.
3) No linking to or advertising hacks, cracks, gambling or adult material.
4) Post with a purpose, i.e don't spam or just post a ton of smilies!
5) Remember minors also use this board, so be careful with your language.

I Agree

 
LINKS FROM THE WEB..